KUTATÁS

A dicomLAB-nál úgy gondoljuk, hogy az innováció alapja a szisztematikus kutatás, és minden termékünkkel kapcsolatos állításnak  szilárd bizonyítékokon kell alapulnia.


Ez nem csak azért különösen fontos, mivel orvosi eszközről beszélünk, de azért is, mert ügyfeleink nem érdemelnek kevesebbet, mint a bizonyítékokon alapuló válaszokat. Kutatási osztályunk rendszeresen in vitro és klinikai vizsgálatokat végez sablonjainkkal, melyek eredményeit rendszeresen közzétesszük nemzetközi folyóiratokban. Fogorvosok széles csapatával dolgozunk együtt, akik között fogorvos hallgatók, gyakorló fogorvosok, fogorvos doktorandusz hallgatók és az akadémia minden szintjéről érkező embereket szerepeltetünk.

Az általunk feltett kutatási kérdések általában az implantációs fogorvosok és más szakemberek által feltett kérdések az ​​implantológia területén. Ezek a kérdések gyakran egyszerűek, de annál fontosabbak.

PONTOSSÁG

Pontosabb mint szabadkézzeI?

HŐ GENERÁLÁS

Mi a helyet a hővel? Biztonságos a sablon-vezérelt műtét?

DIGITÁLIS VS HAGYOMÁNYOS

Ugyanaz a pontosság érhető el, mint egy hagyományos lenyomattal?

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Varga et al. (2020)

Guidance means accuracy: A randomized clinical trial on freehand versus guided dental implantation

 

 - Clinical Oral Implants Research -

Randomizált klinikai vizsgálatot végeztünk, hogy mindhárom ismert irányított műtéti protokollt (pilot, részleges és teljes) pontosság szempontjából összehasonlítsuk azonos feltételek mellett egymással és a szabadkézi beavatkozással.

Antal et al. (2020)

 

Accuracy and clinical safety of guided root end resection with a trephine: a case series
 

- Head & Face Medicine -

A gyökércsúcs reszekció egy endodontiai műtéti beavatkozás, amely nagy pontosságot igényel, hogy minden elágazás és oldalirányú csatorna megszűnjön a fertőzött szövetek megszüntetésével. Feltáró tanulmány készült a trephinnel végzett vezetett gyökércsúcs reszekció klinikai biztonságának és pontosságának igazolására.

Barrak et al. (2019)
 

Heat Generation During Guided and Freehand Implant Site Preparation at Drilling Speeds of 1500 and 2000 RPM at Different Irrigation Temperatures: An In Vitro Study
 

- Oral Health and Preventive Dentistry-

Vizsgálatunk célja annak értékelése volt, hogy a különböző hűtőfolyadék hőmérséklet milyen hatással van az intraosseous hőmérséklet-növekedésre az irányított és szabadkézi implantátum-hely előkészítése során.

Barrak et al. (2018)

Intraosseous Heat Generation During Osteotomy Performed Freehand and Through Template With an Integrated Metal Guide Sleeve: An In Vitro Study
 

- Implant Dentistry -

A fúrókopás és az ebből következő intraosseus hőmérséklet-emelkedés vizsgálata szabadkézi és irányított csontfúrás során, kiemelt figyelemmel irányított fúrás során a fém-fém érintkezés hatására.

Boa et al. (2016)
 

 Intraosseous generation of heat during guided surgical drilling: An ex vivo study of the effect of the temperature of the irrigating fluid
 

- British Journal of Oral and Maxillofacial Surgery -

Megmértük a szabadkézi és a sablon segítségével végrehajtott fúrás okozta intraosseous hőmérséklet-emelkedést, összehasonlítva az öntözőfolyadék különböző hőmérsékletein (10◦C, 15◦C és 20◦C) a fúrás minden egyes fázisára ( 2,0, 2,5, 3,0 és 3,5 mm átmérő), állandó fúrási (1200 ford / perc ) sebességgel.

Boa et al. (2015)

External cooling efficiently controls intraosseous temperature rise caused by drilling in a drilling guide system: an in vitro study

 

- British Journal of Oral and Maxillofacial Surgery -

Ennek a tanulmánynak az volt a célja, hogy megmérje az intraosseous hőmérséklet emelkedését, amelyet a fúróvezető rendszeren keresztül végzett fúrás okoz.